Dissabte 12 de novembre, a l’auditori de la biblioteca Jaume Fuster de Barcelona, es presentarà la segona novel·la que completa la història del pastor protestant Sebastián Rodríguez i de la seva esposa Eunice Domingo escrita per Andrés Rodríguez.

La presentació d’El susurro de las piedras tindrà lloc a les cinc de la tarda. L’entrada serà lliure i gratuïta. Acompanyaran l’autor en l’acte el professor, doctor i pastor protestant, Enrique Meier; Carme Capó, historiadora i escriptora, i el doctor Isaac García.
Hi haurà a la venda exemplars del llibre. I, a partir de desembre, la novel·la ja estarà disponible a Amazon, juntament amb la resta dels seus llibres.
Segons paraules del doctor en Història Isaac García, amb aquesta nova novel·la «Andrés Rodríguez ha reconstruït de manera magistral el passat del poble protestant i català com mai abans s’havia fet».

El perquè

En la nota final del llibre, el mateix autor reconeix que haver deixat passar quatre anys llargs entre la publicació de La memoria robada i El susurro de las piedras va ser possiblement una mala decisió i, més, havent tingut tota la història pràcticament escrita des de l’inici. Per emprendre la redacció d’El susurro de las piedras, armat de paciència, va haver de repassar totes les entrevistes per tal de poder plantejar noves preguntes que havien quedat en suspens en l’anterior novel·la. De seguida va comprovar que, certament, s’havia equivocat en dilatar tant l’aparició del segon volum: va arribar tard. Cinc anys és massa espera per a persones octogenàries o nonagenàries… El seu testimoniatge havia quedat encallat en algun punt indeterminat del temps.

Altres obres

Cal destacar que, durant aquell lapse de temps, Andrés Rodríguez va publicar Diari d’un optimista novell, un llibre nou i «divertit» d’autocrítica sobre l’ansietat, i El dolor de la sal, una novel·la amb una història colpidora de violència masclista.

Opinions

Uriel Pascual, d’Oportet Editores, és de l’opinió que «Andrés Rodríguez ha escrit un monument històric utilitzant un estil que recorda el de Pérez Galdós. I no només pel que narra en sí, entorn dels protagonistes i els seus esdevenirs quotidians, sinó per com plasma la realitat per als primers protestants dels segles XIX i XX (la Gloriosa, la dictadura franquista, etc.). Són dos volums de lectura obligada per a qualsevol que desitgi conèixer la història del protestantisme a Espanya».

No us ho perdeu.